11. oktober
Dag 4: Barranco Camp -
Karanga Camp
Høyder: Karanga Camp 4200 m.
Vi våkner litt over fire til kraftige vind, og
masse aktivitet. Spisetelter vårt har fått hard medfart, og ligger over ende.
Når det roer seg i leiren sovner vi igjen, og våkner halv syv. Det er tredje natt i telt, og jeg har sovet godt
selv om vi ble vekket av uvær. Når vi vekkes til vask, og frokost er teltet
satt opp igjen, og det eneste vi ser spor etter uværet som herjet noen timer
tilbake er ett par knekte teltstenger, og vi fikk ett vaskevannsfat istedenfor
to.


På toppen rett under Heim isbreen folder
Kilimanjaros skjønnhet seg ut på et makeløst vis. Ruten fører ned gjennom
Karanga Valley hvor vi har vår ekstra overnatting. Team Sverige spiser lunsj
her, og forlater oss. De vandrer mot Uhuru peak kommende natt.
Denne dagen får vi servert varm lunsj som består av
en deilig suppe med poteter, og grønnsaker. Vi merker på kosten at vi beveger
oss høyere, og høyere. Kosten endrer seg i form av at vi får servert mer
karbohydrater, og mindre proteiner og fett. Dette er fordi karbohydrater og
rikelig med veske hjelper til med å takle den tynne luften. Karbohydrater tas
lettere opp i tarmen enn proteiner og fett, og vi trenger all den energien vi
kan få. Fortsatt er alle sammen i fin form, men denne ettermiddagen kjenner vi at vi er litt urolig i magen.
Dette har sikkert noe med spenning for det som kommer, og kanskje gjør høyden noe
med fordøyelsen også.
Etter lunsj tar vi oss en liten hvil før vi tar en
ekstra avklimatiseringstur videre opp ca. 250 m før vi snur og går ned til
campen igjen. Når vi kommer tilbake til leiren er middagen klar. Som alle andre
dager kommer William med litt briefing om morgendagen. Han lurer også på
hvordan det går med øvingen på Kili-sangen. Hahaha, det er håpløst. Vi husker
første strofen men så er det stopp. Så vi konstaterer at dette vil vi ikke
klare før vi evt er tilbake i Moshi.
Med tanke på de to neste døgnene med lange vandringer,
og uten nattesøvn går vi til ro klokken 19:00.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar